Alla inlägg under maj 2013
Hej detta är Frances,Alva & Felicia som skriver. Just nu väntar vi på Piazzorna som är i ungen. Jag tänkte passa på att säga att tb kommer ut snar ^^. Dom här dagarna framöver är vi lediga så då har vi hur mycket tid som att blogga så då ska vi jag (frances) blogga aslet av oss. Puss på er så länge^^ ~
Hej! I dag har flisan och torun haft sin dansuppvisning det blev lite struligt med allt löste sig till slut...... Alva var på tävlingsdagen det gick bra för henne. Men dom vann inget...... Min dansträning gick bra. Nu kan jag hela koreografin. Men hej hopp gummiknopp så länge
God natt i morgon är en stor dag så fortsätt blicka framåt
Hej detta är frances som talar. Jag tänkte säga att jag nästan är helt frisk?
Hej frassen skriver. Jag längtar till två saker första är att bli frisk. (Så klart). Sen till let's dance i kväll?
att va sjuk suger
godnatt. i dag så har vi skrivit klart tb och vi bestämde att på torsdag nästa vecka ska vi tiill göteborg . alla kunde. nästan torun kunde inte
nåja jagfrnces är fortfarande sjuk det suger värkligen. men blir nog frisk till helgen.(om jag har tur) juste i dag fyller världens bästa calle sterner 24 år grattis till dig
nåja i helgen så ska jag dansa. skit kuuuul. sen så vet jag inte mer.juste glömde nästan.
Nu när sommaren är påväg så tänkte jag att det passa superbra att lägga upp ett recept på en sommrig bakelse. Den är jätteenkel att göra och så himla god.. Mums!!! Jag använder Leila Lindholms Tartelett recept.. Här kommer receptet:
Det du behöver :
Mördegen
150 g smör, kallt
4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
1 st ägg, ekologiska
Vaniljkräm
5 dl mjölk
1 st vaniljstång
1.5 dl strösocker
6 st äggulor, ekologiska
0.75 dl majsstärkelse
50 g smör, mjukt
färska bär till garnering
Såhär gör du:
Mördeg
1. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.
2. Tillsätt ägget och arbeta samman tills degen precis går ihop.
3. Tillsätt några droppar kallt vatten om degen inte skulle gå ihop men knåda aldrig en mördeg. Då drar den ihop sig i pajformen.
4. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
6. Kavla ut mördegen på ett mjölat bakbord och klä tartelettformar med löstagbar botten och räfflad kant. Nagga botten med en gaffel.
7. Klä in hela skalen med aluminiumfolie och grädda i cirka 10 minuter så att pajskalet sätter sig.
8. Ta sedan bort foliet och grädda dem i ytterligare cirka 7 minuter tills de är gyllene.
9. Låt dem svalna helt innan de fylls med vaniljkräm.
Vaniljkräm
10. Koka upp mjölken med frön från en delad och urskrapad vaniljstång.
11. Vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt.
12. Slå över den heta mjölken under vispning för hand.
13. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning, häll över i en skål när blandningen tjocknat riktigt ordentligt.
14. Plocka ur vaniljstången.
15. Smält smöret i den varma krämen under vispning, fortsätt vispa tills krämen är slät. Låt den svalna.
16. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse med rundtyll. Fyll tartelletterna med kräm och färska bär.
GODNATT!!!!!!!!!!!!!!!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|