Direktlänk till inlägg 1 maj 2013
godnatt. i dag så har vi skrivit klart tb och vi bestämde att på torsdag nästa vecka ska vi tiill göteborg . alla kunde. nästan torun kunde inte
nåja jagfrnces är fortfarande sjuk det suger värkligen. men blir nog frisk till helgen.(om jag har tur) juste i dag fyller världens bästa calle sterner 24 år grattis till dig
nåja i helgen så ska jag dansa. skit kuuuul. sen så vet jag inte mer.juste glömde nästan.
Nu när sommaren är påväg så tänkte jag att det passa superbra att lägga upp ett recept på en sommrig bakelse. Den är jätteenkel att göra och så himla god.. Mums!!! Jag använder Leila Lindholms Tartelett recept.. Här kommer receptet:
Det du behöver :
Mördegen
150 g smör, kallt
4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
1 st ägg, ekologiska
Vaniljkräm
5 dl mjölk
1 st vaniljstång
1.5 dl strösocker
6 st äggulor, ekologiska
0.75 dl majsstärkelse
50 g smör, mjukt
färska bär till garnering
Såhär gör du:
Mördeg
1. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.
2. Tillsätt ägget och arbeta samman tills degen precis går ihop.
3. Tillsätt några droppar kallt vatten om degen inte skulle gå ihop men knåda aldrig en mördeg. Då drar den ihop sig i pajformen.
4. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
6. Kavla ut mördegen på ett mjölat bakbord och klä tartelettformar med löstagbar botten och räfflad kant. Nagga botten med en gaffel.
7. Klä in hela skalen med aluminiumfolie och grädda i cirka 10 minuter så att pajskalet sätter sig.
8. Ta sedan bort foliet och grädda dem i ytterligare cirka 7 minuter tills de är gyllene.
9. Låt dem svalna helt innan de fylls med vaniljkräm.
Vaniljkräm
10. Koka upp mjölken med frön från en delad och urskrapad vaniljstång.
11. Vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt.
12. Slå över den heta mjölken under vispning för hand.
13. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning, häll över i en skål när blandningen tjocknat riktigt ordentligt.
14. Plocka ur vaniljstången.
15. Smält smöret i den varma krämen under vispning, fortsätt vispa tills krämen är slät. Låt den svalna.
16. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse med rundtyll. Fyll tartelletterna med kräm och färska bär.
GODNATT!!!!!!!!!!!!!!!!!
haj det idag är det fint väder och en bra dag men den braiga dagen slutade dåligt för mig! men men vad ska man göra åt det man får helt änkelt chilla och ta det lugnt! ps. tb ska kopieras snart så snart kan man köpa den !! ...
haj det idag är det fint väder och en bra dag men den braiga dagen slutade dåligt för mig! men men vad ska man göra åt det man får helt änkelt chilla och ta det lugnt! ps. tb ska kopieras snart så snart kan man köpa den !! ...
haj det idag är det fint väder och en bra dag men den braiga dagen slutade dåligt för mig! men men vad ska man göra åt det man får helt änkelt chilla och ta det lugnt! ps. tb ska kopieras snart så snart kan man köpa den !! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|